11 mart 2015 kammer konferans=NUMAN HAZAR muzaffer gökerde 018 11 mart 2015 kammer konferans=NUMAN HAZAR muzaffer gökerde 008

Ankara Üniversitesi Karşılaştırmalı Medeniyet ve Barış Çalışmaları Merkezi (KAMMER) tarafından düzenlenen Mart ayındaki organizasyonla, Büyükelçi (E.) Numan Hazar “Uygarlıklar, Diplomasi ve Dış Politika”  başlıklı konferansını, 11 Mart 2015 Çarşamba günü saat 14.00-15.30 arasında, A.Ü.Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Muzaffer Göker Salonu’nda vermiştir. Türk ve dünya tarihinden karşılaştırmalı örnekler sunarak, uygarlık anlayışına dair yapıcı ve eleştirel yaklaşımları gündeme getiren Büyükelçi Hazar’ın konferansı, akademisyenlerin ve Ankara Üniversiteli öğrencilerin büyük ilgisini çekmiş ve bu beğenilerini de yorumları ve sorularıyla göstermişlerdir. Büyükelçi Numan Hazar özellikle, Mustafa Kemal Atatürk’ün uygarlık anlayışının kendi asrını derinlemesine kavrayan ve günümüz dünyasına bile ışık tutacak boyutuna vurgu yapmıştır.