burada. POSTER karşılatırmalı.medeniyet-panel

Karşılaştırmalı Medeniyet ve Barış Çalışmaları Merkezi (KAMMER) ilk etkinliğini, 13 Kasım 2013 Çarşamba günü 16.30-18.00 saatleri arasında A.Ü. Tıp Fakültesi Dekanlık Binası’ndaki Pembe Salon’da bir açılış paneli aracılığıyla gerçekleştirmiştir. Merkezin açılış töreninde, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Karakütük günün önemine ilişkin bir konuşma yapmıştır. Ayrıca, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü lisans öğrencileri tarafından “Atatürk, Medeniyet ve Dünya Barışı” konulu bir slayt gösterimi sunulmuştur.

Prof. Dr. Neşe Özden’in moderatörlüğünü yaptığı, “BİR ZAMANDA BİR YERDE: Modern ve Disiplinlerarası Bilim Perspektifinden Dünya Barışı ve Medeniyetinin Evrensel Değerini Yeniden Anlama (AT ANYTIME ANYWHERE: Re-Understanding of the Universal Value of World Peace and Civilisation in Modern and Interdisciplinary Science Perspectives)” konulu açılış panelinde, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim TEKDEMİR tarafından “Modern Tıp Nereye Gidiyor?”; Hindistan Aligarh Üniversitesi Sanatlar ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyasal Bilimler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arshi KHAN tarafından “Contending and Contrasting the Context of Understanding Civilization and World Peace through Liberal-Modern, Post-Modern and Non-Liberal Paradigms”; Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Felsefe, Sosyoloji ve Hukuk Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Roida RZAEVA tarafından “Disiplinlerarası Yaklaşımın Sosyal Açıları: Postmodern”; Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TAI Eğitim Müdürlüğü’nden İsmail YAVUZ tarafından “20.Yüzyıl Dünyasında ve Modern Türkiye’nin Kurulumunda Uçak Endüstrisinin Yeri” başlıklı bildiriler sunulmuştur.

KARSILASTIRMALI MEDENIYET VE BARIS CALISMALARI MERKEZI (KAMMER)-213-18  (16)KARSILASTIRMALI MEDENIYET VE BARIS CALISMALARI MERKEZI (KAMMER)-413-18  (31) 13-18  (34) 13-18  (36)